Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch
webiam.jpg

Global IdentityHet label Chi ha paura…? is ontstaan in 1996.

Ontwerper en medeoprichter van Droog Design, Gijs Bakker uit Amsterdam, en galeriehouder Marijke Vallanzasca uit Padua, Italië namen het initiatief tot het oprichten van de stichting. Doel is om de wereld te laten zien dat, door het uitbrengen van conceptueel sieraaddesign, een goed sieraad meer is dan een decoratief accessoire. Bij chp…? geldt dat een uniek concept uitgangspunt is voor het ontwerp, ondersteund door een toepasselijke materiaalkeuze en techniek. Door te laten zien dat sieraden zich ontwikkelen zoals elke andere vormgevingsdiscipline, vult chp…? een gat en maakt het designsieraden ruimer beschikbaar.

chp…? nodigt bekende ontwerpers uit om de traditie van het sieraaddesign te versterken door te focussen op concept, spel, nieuwe technieken en materialen. Door meer te concentreren op de waarde van het idee dan de waarde van het materiaal van het object.

Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch ondersteunt chp…? in de ontwikkeling van nieuw sieraadontwerp. Sinds 1996 is elke collectie, prototype en product verworven door het museum. Global Identity is de meest recente collectie van chp…? (2013) die in het museum wordt gepresenteerd als deel van de collectie
.

27 september 2014
t/m 15 maart 2015
www.chpjewelry.com

Het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch heet per 1 juni 2018 Design Museum Den Bosch

Bekijk de nieuwe website

Of blijf op deze pagina