Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch
dsc6683.jpg

Fernando Sánchez Castillo


Introduction to the Stone of Madness

18 juni t/m 11 september 2016


De Spaanse kunstenaar Fernando Sánchez Castillo maakt voor het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch een installatie met als uitgangspunt de fascinatie van Jheronimus Bosch voor de dwaasheid van de mens en zijn zucht naar materieel gewin en wereldlijke macht. Sánchez Castillo analyseert de verhouding tussen kunst, het individu en politieke macht. Zijn tentoonstelling, bestaande uit beelden, documenten, tekeningen en video’s, is speels en humoristisch met een kritische ondertoon.


Het oeuvre van Fernando Sánchez Castillo (Madrid 1970) bestaat uit video’s, sculpturen, installaties, tekeningen en performances. In zijn werk analyseert hij de verhouding tussen kunst, individu en politieke macht. Hij doet dit op een kritische, analytische manier. Zijn werk is zowel ernstig als speels en humoristisch. Een rode draad in zijn oeuvre is de bewogen Spaanse geschiedenis - dictator Franco in het bijzonder.

Sánchez Castillo studeerde kunst en filosofie in Madrid en Parijs en werd in Nederland bekend tijdens zijn studie aan de Rijksacademie (2005-2006).

Deze tentoonstelling is onder- deel van de Bosch Grand Tour.

foto's: Peter Cox

Het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch heet per 1 juni 2018 Design Museum Den Bosch

Bekijk de nieuwe website

Of blijf op deze pagina