Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch
flyer_sociale_sportschool_voorkant.jpg

Doe mee met De Sociale Sportschool

De Sociale Sportschool verbindt sporters, ouderen, en mantelzorgers. Sporters nemen ouderen mee op bootcamp onder deskundige begeleiding.

Doe mee!

Aanmelden voor de bootcamps kan bij de receptie van de deelnemende woonzorgcentra, bij Sportschool Wladimirov Fitness & Wellness of via
het inschrijformulier onderaan deze pagina.

Deelname is gratis. Supporters zijn ook van harte welkom. Vragen? Mail naar
info@socialesportschool.nlEen bijzonder kunstproject

Na onderzoek bij diverse woonzorgcentra in Den Bosch concludeerde het kunstenaarsduo Sjaak Langenberg & Rosé de Beer dat er veel meer externe partijen bij de ouderenzorg betrokken kunnen worden als er minder in termen van ‘zorg’ en ‘vrijwilligerswerk’ zou worden gesproken. Eind 2015 organiseerden zij de eerste succesvolle try out van de Sociale Sportschool: sporters namen ouderen mee op bootcamp. Er deden zelfs negentigjarigen mee. Het was voor zowel de sporters als de ouderen een bijzondere ervaring.

In 2016 wordt de Sociale Sportschool verder ontwikkeld door vier nieuwe bootcamps te organiseren. Het enthousiasme bij de betrokken ouderenzorgorganisaties en sportschool is groot. Samen met hen wordt onderzocht hoe de Sociale Sportschool een structureel karakter kan krijgen en kan uitgroeien tot een platform waar meerdere sportscholen en ouderenorganisaties zich bij kunnen aansluiten. Daarnaast ontwikkelen Langenberg & De Beer een speciaal parcours samen sportinstucteur Youri Wladimirov waarbij rolstoelen en rollators als fitnessapparaten worden gebruikt in interactie tussen sportende mantelzorgers en ouderen.

De Sociale Sportschool is onderdeel van het meerjarig project Reinventing Happiness van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. Een kunstproject waarin het museum met verschillende kunstenaars, museumbezoekers en bewoners van ’s-Hertogenbosch op zoek gaat naar nieuwe sociale en duurzame geluksvormen.