Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch
lonnekevanderpalen_currentobsession_04_1.jpg

CULT

15 oktober 2016
t/m 26 maart 2017

Hedendaagse sieraden geïnspireerd door manga, hiphop, Picasso en performance.

CULT presenteert eigentijds sieraaddesign van internationale ontwerpers en makers. Meer dan honderd nieuwe sieraden zijn te zien, in combinatie met topstukken uit de museumcollectie. Zeventien jonge ontwerpers presenteren in deze tentoonstelling recent gemaakte collecties; CULT laat zien welke trends in het sieraadontwerp actueel zijn.

Het dragen van sieraden is een persoonlijk statement. Wanneer ze gedragen worden, zijn ze in een uiting van verbondenheid, een expressie van trouw of een teken van rebellie. De betekenis is er voor de goede verstaander. Sieraden zijn CULT.

CULT is een samenwerking met Current Obsession, een jong cross-disciplinair platform en magazine voor het debat over contemporaine sieraden in de context van de hedendaagse visuele cultuur. Het heeft als missie de dialoog te stimuleren binnen het gebied van het hedendaagse sieraadontwerp, en dynamische vormen van samenwerking met de kunsten, design en mode te initiëren. Current Obsession verzorgt niet alleen een gedrukt magazine maar ook exclusieve online content op www.current-obsession.com

fotografie boven: Lonneke van der Palen
foto's objecten: Ben Nienhuis

Het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch heet per 1 juni 2018 Design Museum Den Bosch

Bekijk de nieuwe website

Of blijf op deze pagina